Прес-центр3 грудня 2018, 14:12

У Сєвєродонецьку проведено супервізію для контактних осіб щодо запобігання насильства у рамках пілотного проекту

На Луганщині триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У рамках обласного плану заходів 30 листопада в місті Сєвєродонецьку проведено супервізію для контактних осіб із Попаснянського району в рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі.

У рамках проекту протягом серпня 2017 року – березня 2018 року проведено навчання 14-ти контактних осіб із числа лідерів громадської думки міст, селищ та сіл Попаснянського району, які наразі на громадських засадах проводять роботу із постраждалими від насильства або потенційними жертвами щодо інформування, перенаправлення та надання первинної психологічної підтримки. Контактні особи забезпечені мобільними телефонами для консультувань у телефонному режимі. Проект реалізовано з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА за підтримки Попаснянської РДА та міжнародних організацій «Лікарі світу» і Фонду ООН у галузі народонаселення.

Чергову супервізію проведено для підтримки набутих контактними особами за час проекту знань та навичок. Під час зустрічі обговорено конкретні випадки насильства, із якими стикаються контактні особи, розглянуто оновлення в законодавчій базі. Також, обговорено базові навички надання допомоги постраждалим та самодопомоги для продовження ефективної роботи контактних осіб.

Усі контактні особи отримали сертифікати про пройдене навчання.

Яна Силкіна