Прес-центр3 квітня 2018, 17:04

У Сєвєродонецьку проведено тренінг із рівноправного партнерства чоловіків та жінок

31 березня та 01 квітня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено тренінг із рівноправного партнерства чоловіків та жінок для демократичного розвитку країни. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної фундації виборчих систем IFES за підтримки USAID, Міністерства закордонних справ Канади та британської допомоги.

До участі у тренінгу були запрошені представники громадських організацій, сфери освіти, внутрішньо переміщені особи із міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганщини. Долучилися до заходу і представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, зокрема, виконуюча обов’язки директора Департаменту Людмила Козлова та фахівці сектору сімейної політики. Важливо, що серед учасників було дотримано балансу у представництві жінок і чоловіків.

Під час тренінгу розглянуто низку актуальних питань, серед яких рівність у родині та розподіл обов’язків між подружжям, сексуальні домагання на робочому місці як різновид ґендерного насильства. Окремий акцент зроблено на політичній участі жінок та участі жінок у виборчому циклі, обговорено ґендерні квоти. Учасниками також розглянуто мету та напрямки Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Яна Соловйова