Прес-центр28 лютого 2018, 11:02

У Сєвєродонецьку проведено третю супервізію в рамках пілотного проекту щодо попередження насильства

22 лютого 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено третю супервізію у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас», що впроваджується у Попаснянському районі. Нагадаємо, що в рамках проекту Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із Попаснянською райдержадміністрацією визначено 14 контактних осіб із числа жителів місцевих громад Попаснянського району, які надають первинну допомогу постраждалим від домашнього та ґендерного насильства, перенаправляють, роз’яснюють їх права та проводять інформаційну роботу. За підтримки міжнародних організацій Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger проведено навчання контактних осіб і семінар із перенаправлення спільно із фахівцями районних служб. З метою підтримки професійних навичок надання допомоги постраждалим щомісячно проводяться супервізії.

Під час заходу учасники взяли участь у практичних заняттях. Зокрема, на реальних історіях постраждалих від насильства, що сталися у Попаснянському районі, контактними особами відпрацьовано навички зі складання планів безпеки для постраждалих осіб. Проведена також практична робота із колом насильства.

Учасники поділилися враженнями та результатами інформаційних заходів, що наразі проводяться у громадах, де мешкають контактні особи. Зазначеними інформаційними заходами вже охоплено мешканців шести населених пунктів Попаснянського району. На березень заплановано ще три інформаційних виїзних заходи, супервізію та засідання «круглого столу».

Яна Соловйова