Прес-центр3 жовтня 2018, 09:10

У Сєвєродонецьку проведено засідання коаліції щодо реалізації Національного та Регіонального планів дій 1325 «Жінки, мир, безпека»

28 вересня 2018 року в місті Сєверодонецьку відбулася зустріч представників громадських організацій, ініціативних груп, експертів, органів державної влади, які увійшли до складу коаліції, діяльність якої спрямована на реалізацію Національного та Регіонального планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Долучилися до зустрічі й представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який є координатором питання забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на регіональному рівні.

Зустріч проведено в рамках реалізації проекту «Жінки просувають зміни, відновлення миру і запобігання конфліктам на регіональному рівні в Україні», що впроваджується ГО «Сєверодонецька молодіжна рада». Під час зустрічі члени коаліції підписали меморандум про подальшу співпрацю.

Також, під час своєрідного «мозкового штурму» було сформовано концепції проектів, що будуть подаватися на розгляд Українського жіночого фонду. Так, у фокусі інтересів активістів опинилися питання доступу до освітніх послуг випускників, які мешкають в населених пунктах, розташованих на лінії розмежування; підвищення обізнаності жінок щодо власної безпеки в умовах конфлікту; відновлення діяльності Луганського обласного центру роботи з жінками, однім із завдань якого є консолідація жіночого руху Луганської області.

Сформовані концепції було узагальнено та надіслано на доопрацювання членам коаліції задля подальшого подання на розгляд Українському жіночому фонду.

 

Яна Соловйова