Прес-центр13 листопада 2015, 16:11

У Сєвєродонецьку розглянули процес утворення центрів соціальних послуг як модель оптимізації діяльності в умовах децентралізації

Протягом 2015 року Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Урядом України реалізується проект «Відновлення соціальних послуг та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях». Проект фінансується Урядом Японії та спрямований на зміцнення спроможності установ соціальної сфери надавати соціальні послуги.

 

Відповідно до плану реалізації проекту 12 листопада 2015 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з ПРООН проведено семінар за темою: «Утворення центрів соціальних послуг як модель оптимізації діяльності в умовах децентралізації».

 

Семінар відбувся у місті Сєвєродонецьку за участю представників Департаменту, начальників управлінь соціального захисту населення міст і районів області, директорів територіальних центрів соціального обслуговування, представників Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді й Офісу реформ Луганської області.

 

Учасники обговорили основні аспекти реформування системи надання соціальних послуг, державні стандарти соціальних послуг та їх впровадження у діяльність. Під час заходу розглянуто управлінські зміни і трансформацію підходів щодо організації процесу надання соціальних послуг в контексті реформи системи та децентралізації. Розглянуто перспективи створення центрів соціальних послуг на місцевому рівні.

 

Учасники прийняли рішення про необхідність проведення додаткової наради за участю директорів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді області.

 

Яна Соловйова