Прес-центр26 жовтня 2017, 17:10

У Сєвєродонецьку відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів «Зобрази ґендерну рівність»

25 жовтня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи організації ООН Жінки відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів «Зобрази ґендерну рівність», а також проведено фасилітовані панельні дискусії. Учасників привітала директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Вона зазначила, що такі нестандартні заходи є ефективним інструментом подолання існуючих у суспільстві ґендерних стереотипів. У презентації взяли участь молоді люди із навчальних закладів Луганської області, педагоги, лідерки жіночих громадських організацій.

 

У конкурсі приймали участь молоді люди віком від 18 до 30 років з усієї України, особливо запрошувалася молодь із Луганської та Донецької областей. Метою конкурсу стало заохочення молоді до роздумів про ґендерну рівність у нашій державі через ілюстрацію їх розуміння прав жінок і чоловіків у коміксах без слів.

 

У рамках конкурсу було надіслано 62 комікси із 24 міст, сіл та селищ України. Журі обрало шість переможців, ще один малюнок був відзначений спеціальною нагородою до Міжнародного жіночого дня. Комікси-переможці зображають проблеми, пов’язані із ґендерними стереотипами та традиційними ролями жінок і чоловіків в українському суспільстві, нерівний розподіл домашньої роботи, бар’єри на шляху до кар’єри для жінок та інше. Нагородження переможців було проведено у м. Києві 21 липня 2017 року. Наразі автори коміксів зі своїми роботами завітали на Луганщину.

 

Під час заходу проведено дві панельні дискусії за наступними темами: «Жінки у владі та прийняття рішень», а також «Ґендерні ролі, традиції та стереотипи».

 

Яна Соловйова