Прес-центр1 листопада 2018, 16:11

У Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластера з питань запобігання і протидії ґендерно обумовленому насильству

31 жовтня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластера з питань запобігання і протидії ґендерно обумовленому насильству, співголовами якого є Фонд ООН у галузі народонаселення та Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Участь у заході традиційно взяли представники державних структур та громадських і міжнародних організацій, діяльність яких пов’язана із питаннями запобігання насильству і впровадження ґендерної рівності.

Під час зустрічі було обговорено план гуманітарного реагування на 2019-2020 роки, а також планування діяльності саб-кластера в 2019 році. Серед пріоритетів саб-кластера в рамках плану гуманітарного реагування на 2019-2020 роки визначено зміцнення потенціалу державних і недержавних надавачів послуг щодо скоординованості дій у запобіганні та реагуванні на насильство, забезпечення доступу постраждалих осіб до соціально-психологічної допомоги та «безпечних місць», посилення міжсекторального реагування на насильство, поширення інформації про доступ до послуг серед населення, пріоритетність забезпечення засобами до існування для подолання негативних практик виживання постраждалого від конфлікту населення.

Учасники також обговорили активності у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та мінімальні стандарти реагування на ґендерно обумовлене насильство у надзвичайних ситуаціях.

Яна Соловйова