Прес-центр30 червня 2017, 14:06

У Сєвєродонецьку відбувся забіг «Насильству немає виправдання»

Питання домашнього та ґендерного насильства, на жаль, ще й досі подекуди залишаються табуйованими та супроводжуються різними стереотипами. 30 червня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбувся забіг у межах інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання». Метою кампанії та забігу стало формування культури нульової толерантності до насильства, а також підвищення довіри до поліцейських, які у багатьох випадках одними із перших приходять на допомогу постраждалим.

 

До участі у забігу долучилися молодь, студенти, відвідувачі спортивних секцій та просто небайдужі мешканці із різних міст Луганської області – Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінського та Старобільського районів. Долучилися до заходу й члени обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

 

Із вітальним словом до учасників звернулася директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Департамент є координатором тематики попередження насильства на регіональному рівні. Вона розповіла, що за декілька хвилин до початку акції відбулося засідання обласної Координаційної ради, під час якого представники державних та громадських структур наголосили на важливості небайдужості кожного свідомого громадянина до проблеми насильства. Елеонора Поліщук також підкреслила важливість командної роботи у цьому напрямку. Саме з метою координації спільних дій різних суб’єктів, що надають допомогу постраждалим від ґендерного та домашнього насильства, членами обласної Координаційної ради спільно із Фондом народонаселення ООН було розроблено та затверджено методичні рекомендації для всіх надавачів психосоціальних, медичних та інших послуг постраждалим. В умовах відсутності повноцінної нормативно-правової бази з цього питання, методичні рекомендації стануть у нагоді усім суб’єктам міжвідомчої взаємодії.

 

Із гаслом: «Насильству немає виправдання» учасники забігу подолали дистанцію в 1,5 км. Організаторами заходу виступили ООН Жінки та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання», яка реалізується в межах спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» за фінансування Європейського Союзу.

 

Яна Соловйова