Прес-центр20 листопада 2017, 15:11

У Старобільському районному центрі зайнятості проведено навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними»

16 листопада 2017 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Старобільському районному центрі зайнятості проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Організаторами тренінгу виступили відділ Луганський обласний центр зайнятості спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До тренінгових було залучено представників Рубіжанського міського центру зайнятості, які безпосередньо мають спілкування із відвідувачами та безробітними, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, та відповідальну особу за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради.

Особливу увагу було приділено інформуванню молоді та молодих спеціалістів без досвіду роботи, які мають за мету працевлаштуватись за кордоном.

У ході проведення навчань розглянуто низку актуальних питань, серед яких: феномен торгівлі людьми, загальна база знань із цієї проблеми (елементи, складові поняття торгівлі людьми). Розглянуто причини і форми торгівлі людьми, групи ризику, наслідки торгівлі людьми. Обговорено нормативно-правову базу та надання допомоги потерпілим. Учасники дізналися, що таке складні життєві обставини та уразливий стан. Роз’яснено виявлення постраждалих від торгівлі людьми та особливості роботи з ними, організацію роботи щодо виявлення, механізм перенаправлення: необхідність впровадження, сутність, принципи і компоненти, структура механізму перенаправлення та повноваження суб'єктів.

Ігор Шевченко