Прес-центр12 грудня 2017, 16:12

В облдержадміністрації розпочато підготовку Програми зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року

11 грудня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулося засідання робочої групи з питань розробки Програми зайнятості населення Луганської області у складі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів та представників Федерації профспілок Луганської області.

Діюча Програма зайнятості населення на період до 2017 року була розроблена відповідно до рекомендацій Мінсоцполітики за встановленою формою.

У зв’язку із закінченням терміну дії Програми зайнятості населення Луганської області на період до 2017 року, Міністерством соціальної політики України рекомендується розробити зміни з метою актуалізації, де відображати тісніший взаємозв’язок між економічними і соціальними блоками, зокрема, пов’язувати очікувані тенденції зайнятості з прогнозами економічного розвитку, створенням робочих місць, зокрема під час реалізації на території регіону інвестиційних та інфраструктурних проектів тощо.

Як наголосив Юрій Клименко, облдержадміністрації надане право самостійно визначати терміни розроблення Програми та її структуру. Структура буде скорегована з урахування сучасних реалій та проблем регіону, особлива увага буде приділена питанням, що стосуються вразливих верств населення, учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

Новою Програмою буде передбачено конкретні пропозиції на підготовку кваліфікованих працівників у професійно-технічних закладах області та прогнози, що буде підставою для формування регіональних замовлень на підготовку кадрів у подальшому.

Розробником та координатором виконання заходів Програми є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Начальник управління праці та зайнятості населення Департаменту Євген Жданов зазначив про необхідність систематизувати заходи регіональних програм у частині створення нових робочих місць.

Відповідно до рекомендацій Мінсоцполітики України, необхідно висвітлити вплив на зайнятість розвиток малого і середнього підприємництва, передбаченого відповідними програмами, які вже діють та плануються в майбутньому.

Заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком надані доручення відповідним структурним підрозділам щодо надання актуальної інформації та ґрунтовних прогнозів для формування нової Програми, а також доручено райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування розробити нові територіальні програми зайнятості, які ляжуть в основу обласної програми.

Наразі Департаментом соціального захисту облдержадміністрації населення розробляються методичні рекомендації для райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, які будуть направлені найближчим часом для використання в роботі.

Євген Жданов