Прес-центр24 липня 2018, 14:07

Відбулась онлайн-конференція з підготовки до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

23 липня 2018 року, заступник Міністра Наталія Федорович  провела онлайн-конференцію із заступниками голів обласних державних адміністрацій з приводу підготовки до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, яке відзначається 30 липня.

До участі в онлайн-конференції також були запрошені керівники структурних підрозділів обласних та Київської міської державних адміністрацій, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та керівники основних суб’єктів національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. В зазначеному заході від Луганської області взяли участь, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик, виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Інна Сердюкова.

Під час конференції керівництву областей та міста Києва було надано пропозиції провести широку роз’яснювальну роботу серед населення стосовно злочину торгівлі людьми.

Зокрема, йшлося про забезпечення трансляції соціальних відеороликів на місцевому телебаченні, в поліклініках, органах юстиції, центрах надання правової допомоги та центрах надання адміністративних послуг, на вокзалах, в аеропортах, а також кінотеатрах перед показом фільмів.

Також, обласним та Київській міській державним адміністраціям запропоновано забезпечити встановлення сіті-лайтів та біл-бордів із соціальною рекламою з протидії торгівлі людьми.

30 липня, одночасно у всіх областях України та в місті Києві пройде інформаційна акція з відкриттям арт-інсталяції «Лабіринт можливостей», яку Мінсоцполітики організувало у співпраці з Представництвом МОМ в Україні та Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Акція покликана привернути увагу громадян до злочину торгівлі людьми та  продемонструвати їм усі можливі ризики потрапляння до тенет торгівців людьми, у разі прийняття ризикових пропозицій.

Очікується, що участь  у заходах до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, окрім перших осіб області та міста Києва візьмуть також керівники підрозділів суб’єктів національного механізму взаємодії – департаментів соціального захисту, управлінь у справах сім’ї та молоді, служб у справах дітей, територіальних підрозділів Нацполіції, управлінь охорони здоров’я, освіти, центрів зайнятості, Державної міграційної служби, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та  представники громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

 

 

За матеріалами

Міністерства соціальної політики України