Прес-центр3 квітня 2018, 17:04

Відбулася робоча зустріч Ольги Лішик та представниць ООН Жінки щодо реалізації двох нових проектів на Луганщині

28 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено робочу зустріч заступниці голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик із координаторкою програм ООН Жінки Ольгою Осауленко та операційним менеджером Веронікою Фроловою. Участь у зустрічі також узяли виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова, представники Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги та Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА.

Під час зустрічі представниці ООН Жінки розповіли про заплановане впровадження двох довгострокових проектів на території Луганської області: «Розбудова демократичного, мирного та ґендерного рівноправного суспільства в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та «Реформи децентралізації та правоохоронної діяльності: трансформаційні підходи до ґендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Перший проект спрямований на те, щоб жінки та дівчата, особливо найбільш вразливі до наслідків конфлікту, в рівній мірі брали участь та отримували користь від процесів відновлення, миробудівництва та планування безпеки у громадах. Проект працюватиме із жінками та дівчатами, які постраждали від конфлікту, сприятиме їх участі у процесі миротворення та співпрацюватиме із правоохоронними органами й жінками для запобігання ґендерно обумовленого насильства й підтримки безпеки у громадах. Проект триватиме 3 роки та виконуватиметься у Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.

Метою другого проекту є отримання максимальної користі жінками вразливих категорій від процесу децентралізації та реформи поліції. Проект також матиме компонент із попередження ґендерно обумовленого насильства. Він буде реалізовуватися протягом 5 років у Луганській та Донецькій областях.

Ольга Лішик підтримала ініціативу реалізації подібних проектів на Луганщині. Було попередньо обговорено громади, в яких доцільно їх втілення.

Яна Соловйова