Прес-центр4 грудня 2017, 11:12

Відбулася Всеукраїнська селектора нарада щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей

01 грудня 2017 року Міністерством соціальної політики України проведено Всеукраїнську селекторну нараду – засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника Міністра Наталії Федорович.

У нараді взяла участь заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Лішик та члени обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Під час наради обговорювалися актуальні питання забезпечення якісного та безпечного оздоровлення дітей, поліпшення якості надання оздоровчих послуг, дотримання державних стандартів у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку.

Незважаючи на певні обмеження, пов’язані із проведенням на території Луганської області антитерористичної операції та неможливістю повного використання власної оздоровчої бази області, влітку 2017 року рівень охоплення дітей послугами оздоровлення та відпочинку був збільшений на 4,5 тис. дітей, збережена існуюча мережа закладів оздоровлення та відпочинку. Організовано оздоровлення дітей за межами Луганської області за підтримки Харківської, Київської, Херсонської, Одеської, Житомирської, Кіровоградської, Хмельницької, Закарпатської, Рівненської, Івано-Франківської, Волинської, Львівської, Чернівецької облдержадміністрацій.

У дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія» протягом року оздоровлені 1211 дітей.

У межах міжнародних благодійних проектів 10 дітей направлені на відпочинок на Кіпр, 158 дітей відпочили в Республіці Хорватія.

Ірина Поливянчук