Прес-центр17 травня 2018, 17:05

Відбулося засідання колегії Мінсоцполітики України

17 травня 2018 року у місті Харкові за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулось засідання колегії Мінсоцполітики „Про пріоритетні напрями реформування соціальної сфери: підсумки та перспективи”.

У вступному слові Андрій Рева акцентував увагу на участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в засіданні, що є доказом надзвичайної важливості соціальної сфери в роботі Уряду.

Міністр також поінформував учасників заходу про поточний стан справ у системі соціального захисту та зазначив, що Мінсоцполітики протягом 2017-2018 років забезпечувало виконання завдань у соціальній сфері, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України.

За словами Міністра, головна увага Міністерства була зосереджена на реалізації завдань щодо сприяння продуктивній зайнятості та реформі ринку праці; створенні справедливої системи пенсійного страхування; забезпеченні ефективної державної соціальної підтримки населення; розвитку соціальних та реабілітаційних послуг у територіальних громадах; забезпеченні захисту прав дітей.

Від Луганщини участь у засіданні колегії взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова, завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей ОДА Марина Михальська, начальник управління праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради Наталія Василенко.

До початку колегії учасники мали змогу ознайомитися із роботою «прозорого офісу» Шевченківського району міста Харкова.

Під час колегії зазначені пріоритетні завдання Уряду та Міністерства, серед яких створення доступних, якісних і рівних соціальних послуг для кожного громадянина; державна підтримка для тих, хто її потребує; легалізація заробітної плати як запорука розвитку громади; доступність об'єктів життєдіяльності; програмні субвенції для вирішення найактуальніших соціальних проблем; співпраця із громадськими та міжнародними організаціями.

Яна Соловйова