Прес-центр7 листопада 2018, 09:11

Як оформити субсидію онлайн

Щоб отримати субсидію, споживач має заповнити заяву та декларацію. Надати документи можна в електронному вигляді – заповнивши відповідні форми на сайті https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

Перший крок – потрібно зайти на сайт та вибрати спосіб реєстрації – Подання документів в електронному вигляді. Потім необхідно ввести діючу електронну адресу та підтвердити «Я не робот» і натиснути - «Продовжити».

Другий крок – ввести код підтвердження, який буде надісланий на вказану електронну адресу. Натиснути – «Продовжити».

Третій крок – варто заповнити заяву про призначення житлової субсидії. Алгоритм схожий на заповнення паперового документу. Різниця в тому, що вид субсидії не потрібно підкреслювати – на нього достатньо натиснути курсором. Варто звернути увагу, що в розділі «Відомості про ЖКП» необхідно вказати, є у вас лічильник енергоресурсу чи немає.

Після заповнення заяви треба натиснути – «Продовжити попередню реєстрацію».

Четвертий крок – заповніть декларацію, та натисніть «Продовжити попередню реєстрацію».

П’ятий крок – після заповнення документів необхідно перевірити вказану інформацію та підтвердити правильність вказаних даних.

Система повідомить, що заява на субсидію отримана і буде розглянута. Рішення буде надіслано електронною поштою.

У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, у яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, субсидія розраховується лише після підпису зазначених документів у місячний строк. У разі не підписання заяви і декларації в зазначений строк подаються нові заява і декларація.

 

Яна Пархоменко