Прес-центр14 травня 2018, 11:05

З 1 травня 2018 року Урядом внесені зміни до програми житлових субсидій

Згідно зі змінами до програми призначення субсидій, внесеними Кабміном:

при призначенні субсидії враховуватимуть матеріальний стан родини. Якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років — крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення — субсидію не призначатимуть.
доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи».

субсидію відмінятимуть, якщо площа квартири власника перевищує 120 кв. метрів, а будинку  – 200 кв. м. (дана норма не стосується дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей).
у випадку безробітних осіб субсидія надаватиметься тим, хто офіційно зареєстрований у службі зайнятості. Тим, хто працює без оформлення  в Україні або за кордоном, органи соцзахисту рахуватимуть в дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень.
внутрішньо переміщені особи можуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з вказанням складу домогосподарства. Субсидію надаватимуть на основі обстеження матеріально-побутових умов.
зменшено норматив електроенергії, яку виділяють на опалення. Соціальна норма на газове опалення становитиме 4,5 м.куб. на 1 м.кв. площі, електроопалення – 30 кВт на 1 м.кв. площі. При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.

Яна Пархоменко