Прес-центр4 вересня 2018, 10:09

З вересня 2018 року відзначається 75-та річниця визволення Луганської області від фашистських загарбників

Вже 75-й рік поспіль ми відзначаємо цю подію, що навіки увійшла героїчною сторінкою в історію нашого непереможного народу. Саме з Луганщини почалося звільнення Донбасу, всієї України, а міста і села області осяяв промінь свободи. Всі мі визнаємо, якими жертвами відвойовано рідну землю у ненависного ворога. Ми повинні згадати кожного, хто не повернувся з боїв, але назавжди в серцях вдячних нащадків.

На обліку в органах соціального захисту населення перебуває понад 8 тис. ветеранів Другої світової війни героїв фронту і тилу.

На обласному рівні заходами Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації- керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2017 № 185 (зі змінами), передбачено надання щорічної грошової допомоги особами з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням в бойових дій у Другу світову війну, до Дня визволення Луганської області від фашистських загарбників у розмірі 1500 грн на одну особу.

Станом на 21.08.2018 Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації перераховано на центри поштового зв’язку області кошти для здійснення виплати 116 особам зазначеної категорії на загальну суму 174 тис. грн.

У реаліях сьогодення ще більш низький вам уклін, дорогі ветерани Другої світової війни, за героїчний подвиг!

 

 

Людмила Король