Прес-центр6 квітня 2017, 16:04

Заходи безпеки під час проведення суботника

Під час суботника, як правило, планується прибрати стихійні звалища, привести до ладу міські парки, сквери, прибудинкові та безхазяйні території, вулиці міста, а також пофарбувати дитячі та спортивні майданчики, лавки, зупинкові павільйони, висадити нові дерева та облаштувати клумби.

 

Під час прибирання території використовують мітлу, лопату, граблі, совки і таке інше. Прибирання закріпленої території бажано проводити до чи після проходження основного потоку людей. Під час роботи не створювати перешкоди руху автотранспорту.

 

Забороняється стояти попереду або позаду автомобіля, який буксує.

Сміття, відходи, скло прибирати тільки в рукавицях, при цьому сміття в відрах та ін. Ємності не ущільнювати. Під час роботи на території, сміття не залишати на проїжджій частині і пішохідних дорогах, а збирати й відвозити в спеціально відведене місце.

 

Стежити, щоб сміттєвий контейнер своєчасно звільнявся спеціалізованою службою з вивезення сміття.

 

При прибиранні території забороняється торкатися тілом або інвентарем для прибирання до струмоведучих частин, провідників та обірваних проводів.

 

При виявленні обірваного і лежачого на землі провода діючої лінії електропередачі необхідно негайно сповістити про це керівника робіт.

 

Забороняється наближатися до проводу на відстань менше 8 м.

 

Забороняється змітати сміття та відходи в люки, прорізи, канали і колодязі.

 

Валентина Полсакова