Прес-центр20 травня 2018, 15:05

Збройним силам України терміново потрібні запаси донорської крові та засоби першої необхідності.

Звертаємось до жителів Луганської області! Військовим медичнимзакладамта державним установам України необхідні великі запаси донорської крові для наших Захисників. Просимо усіх громадян виконати свій громадянський обов'язок і відвідати станції переливання крові.

У Луганській області ви можете здати кров за адресами:

м. Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, 5, 4-й поверх, з понеділка по четвер з 7.30 до 10.30 у приміщенні міської поліклініки № 1 (контактні телефони: 4-24-82, 0958557570);

м. Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, 5 с, щоденно та цілодобово у 59 Окремому військовому госпіталі;

м. Лисичанськ, вул. Потапенко, 283, з середи по суботу з 8.00 до 11.00 у приміщенні Луганського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Крім цього, станції переливання крові працюють у всіх районних лікарнях.

Жителям також пропонується надати кошти та матеріальну допомогувійськовослужбовцям, для захисту України від російської агресії.

Для цього вам необхідно перерахувати гроші за допомогою повідомлення на номер 0666 збудь-якого оператора мобільного зв'язку з текстом повідомлення «Дарую». Після цього, з вашого рахунку автоматично буде знято 20 гривень.

Збір їжі, сезонних речейта будівельних матеріалів, організовано в розташуванні військових частин цілодобово.

Пожертви для армії роблять Україну сильніше!

Нагадуємо, що донором може бути кожен громадянин України, що досяг повноліття, якщо він не хворів на гепатит, туберкульоз, не перебуває на диспансерному обліку у лікаря-нарколога, не є інвалідом I і II груп за захворюванням, не має в анамнезі травм голови і не хворієна даний часГРЗ.

З собою донор має мати: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, дані рентгену легенів не більш як 1 року давності та амбулаторну карту.