Прес-центр7 листопада 2018, 09:11

«Змінимо країну разом»: формування єдиного інформаційного простору

За ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза реалізовується масштабний проект співпраці між крайніми регіонами нашої країни – Луганською і Львівською областями. Проект «Змінимо країну разом!» спрямований на єднання України, спростування стереотипів і нав’язаних міфів про нібито непримиренні розбіжності між жителями Сходу і Заходу.

29 липня 2016 року відбулось підписання тристороннього Меморандуму про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою та Львівською облдержадміністрацією.

13 вересня 2017 року була підписана Декларація про співпрацю у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони між Луганською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Львівською облдержадміністрацією.

У квітні цього року стартували проекти культурних, освітніх та журналістських обмінів між Луганщиною та Львівщиною.

На фінансування обмінів між засобами масової інформації Луганської і Львівської областей кожна область виділила по 300 тис. грн, ще 200 тис. грн були додатково залучені з інших джерел.

У рамках конкурсу медіа-проектів заплановано цикли інформаційних матеріалів про культурно-історичні місця Львівщини, історію культури та мистецтво, а також інформаційний проект про музеї-осередок відродження українських традицій.

Цього року у конкурсі медійних обмінів перемогли п’ять проектів: два (телевізійний та радіо) від НСЖУ, де співвиконавцем виступає філія ПАТ «НСТУ» «Регіональна дирекція UA:Донбас», обласного комунального підприємства, спільний проект чотирьох друкованих районних видань – «Новини Марківщини», «Біловодські вісті», «Голос громади» (Сватове), «Сельская новь» (Троїцьке) та проект ще однієї місцевої газети.

Луганські медійники вже побували на Львівщині. Редакцію газет Луганщини представляли головні редактори Ірина Бітімірова (Марківка), Антоніна Котілевська (Біловодськ), Ольга Найдьонова і Юлія Огданська (Сватове), Марина Животкова (Троїцьке).