Прес-центр3 листопада 2017, 16:11

Працівники прокуратури зібралися для обговорення особливостей розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулося друге засідання «круглого столу» на тему «Особливості процесуального доказування у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені на тимчасово окупованих територіях».

Організатори – Академія генеральної прокуратури України.

У вітальному слові звертаючись до учасників науково-практичного заходу, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зазначив, що в Луганській області працюють професійні працівники прокуратури, які визначаються досягненнями в сфері юридичної науки, та додав: «Луганський державний університет внутрішніх справ менше ніж за рік з моменту повернення на рідну землю вже продемонстрував можливість гідно представляти Луганщину на наукових формах».

Під час «круглого столу» учасники обговорили низку питань, зокрема, про основні проблеми досудового розслідування в районі проведення АТО, особливості збирання та оцінки доказів щодо кримінальних правопорушень, криміналістичну характеристику, вчинених на тимчасово окупованих територіях.

Крім цього, на заході йшлося про захист прав громадян, запобігання незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування, розслідування злочинів проти довкілля у зоні проведення антитерористичної операції тощо.

Наприкінці «круглого столу» відбулось практичне заняття щодо порушення європейським судом справ людини в районі проведення АТО.

Слід зазначити, що участь у науково-практичному заході проректор Національної академії прокуратури України Юрій Севрук, прокурор Луганської області Володимир Янка, перший заступник прокурора Донецької області Олександр Лівочка, військовий прокуратури сил антитерористичної операції Олег Ціцак, ректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренко Віталій Комарницький, а також представники органів прокуратури, Служби безпеки України, Національної поліції України Київської, Луганської та Донецької областей.