Прес-центр27 лютого 2019, 16:02

Представлено проект Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки

Документ представила керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна, яка також узяла участь у прес-конференції виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

Вона нагадала, що 30 листопада 2018 року відбулося перше засідання обласної Ради регіонального розвитку, де був представлений попередній проект Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки. Наразі його доповнено планами розвитку районів, які обговорили та затвердили на місцях.

«До 1 лютого у населених пунктах Луганщини відбулися обговорення та узагальнення своїх планів розвитку. Вони прийняті на засіданнях місцевих Рад регіонального розвитку. Також були надані пропозиції до обласного Плану», – відзначила керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна.

Вона повідомила, що до Перспективного плану розвитку області увійшли різні пропозиції, починаючи від освітлення вулиць у селі до будівництва обласної клінічної лікарні.

Крім того, підготовлено короткий звіт про роботу, виконану в області за 2014-2018 роки.

На прес-конференції Ірина Калініна продемонструвала проект Плану, який наразі готують до друку. Він складається з трьох частин: звіт за 2014-2018 роки, завдання на 2019-2021 роки і безпосередньо Перспективний план розвитку територій на наступні три роки.

«На другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку цей збірник зможе отримати кожен бажаючий. Зазначу, що формат документу наразі є відкритим», – наголосила вона.

З проектом Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки можна ознайомитися на офіційному сайті Луганської облдержадміністрації (http://loga.gov.ua/sites/default/files/oblast_tables.docx).