Прес-центр1 грудня 2017, 14:12

Представник облдержадміністрації долучився до національної кампанії розвитку лідерів і управлінців

Впродовж двох днів уся увага експертного середовища Сєвєродонецка була прикута до події національного масштабу. Форум «Рік Реформації: Сєвєродонецьк» став майданчиком для діалогу експертів регіонального громадянського сектору.

Лейтмотивом події стала стратегія творення суспільних і державних змін, грунтуючись на християнських цінностях.

29 та 30 вересня у Сєвєродонецьку відбувся форум, який зібрав пасторів і лідерів християнських церков з різних міст Луганської області, освітян, працівників органів місцевого самоврядування, депутатів, громадських активістів, культурних діячів та журналістів. Спікерами стали експерти з різних міст і регіонів України. Вони говорили про дієві механізми, інструменти та алгоритми реалізації стратегії суспільних перетворень. Напрацьовували альтернативні рішення для міста і регіону в сферах освіти та інновацій, медіа та комунікації, інституту сім’ї, культури та мистецтва, громадянського сектору та політики.

Форум відкрився мотивуючим посланням пастора церкви Христа Спасителя (християн віри євангельської) Олександра Руденка. Після чого звершили молитву, яка об’єднала представників різних протестантських церков.

Гостем форуму став заступник начальника Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Олександр Козенко. Зокрема, в своєму спічі він зазначив, що євангельські церкви на сучасному етапі перебувають в авангарді громадянської активності, отримують суспільне визнання і стають надійним партнером влади у справах розбудови вільного і демократичного суспільства. Він запевнив, що християнські громади міста можуть розраховувати на сприяння та всіляку підтримку нових ініціатив в рамках відзначення 500-річчя протестантської Реформації в Україні.

Руслан Кухарчук, голова громадянського руху «Всі разом!» говорив на тему «Адвокація цінностей та стратегія змін».  Він розповів про захист християнської спадщини та завдання, які стоять перед віруючими громадянами в світлі суспільних викликів.

У другий форумський день Руслан Кухарчук присвятив свій спіч темі державної політики в сфері сім’ї – у світлі затвердженого Кабінетом Міністрів «Плану дій щодо захисту прав людини в Україні до 2020 року». Говорилося і про стрімкий ріст загальнонаціонального просімейного руху. Спікер також говорив і про роль медіа в суспільній трансформації.

Наприкінці форуму відбулася ексклюзивна презентація сайту Кабінету експертів.