Прес-центр30 липня 2020, 17:07

Представник ОРДЛО у Тристоронній контактній групі Вадим Горан запропонував Сергію Гайдаю створити умови для ведення транскордонного бізнесу на Луганщині

Очільник Луганщини Сергій Гайдай зустрівся із представником ОРДЛО у Тристоронній  контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, головою  «Луганського  земляцтва» у м. Києві  Вадимом Гораном.

Вони обговорили перспективи впровадження проєкту «Розвитку вільних економічних зон у Луганській області».

«Є ідея створити умови для ведення транскордонного бізнесу. Тобто організувати «у сірій зоні» локацію, де підприємці як з підконтрольної, так і з непідконтрольної території могли б реалізовувати свою продукцію», – розповів Вадим Горан. Попередньо розглядаються три варіанти для її розташування, в тому числі, м. Золоте.

Для поглибленого опрацювання питання запропоновано створити спеціальну робочу групу з представників наукових кіл, міжнародних і громадських організацій та департаментів облдержадміністрації: економічного розвитку; зовнішньоекономічної діяльності та туризму; агропромислового розвитку та промисловості, транспорту та зв’язку.

Зі свого боку Сергій Гайдай виступив з пропозицією розширити коло гуманітарних питань, які розглядаються Тристоронньою контактною групою. Зокрема, винести на обговорення проблему відкачки шахтних вод на вугільних підприємствах, що залишились на непідконтрольних територіях.

Пропозицію голови облдержадміністрації підтримав Йоша Німайєр (Josha Niemeyer) представник Дипломатичної організації «Центр гуманітарного діалогу» (Швейцарія), який також  брав участь у зустрічі.

Нагадаємо, напередодні представник ОРДЛО в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Вадим Горан разом із Прокурором Луганської області Олексієм Ляшенком узяв участь в обговоренні питань впровадження правосуддя перехідного періоду для врегулювання конфлікту на сході України.