Прес-центр19 вересня 2019, 11:09

Представники Луганщини взяли участь у круглому столі щодо зміцнення довіри між владою та громадянським суспільством

У рамках виконання Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2017-2020 роки делегація Луганської області взяла участь у регіональному «круглому столі» «Заходи зміцнення довіри між органами влади та організаціями громадянського суспільства», що відбувається у м. Києві сьогодні, 19 вересня.

Захід передбачає одноденні регіональні обговорення за круглим столом щодо заходів зміцнення довіри між урядом і громадянським суспільством. Мета круглих столів – презентувати та започаткувати публічний діалог щодо рекомендацій стандартів якості та належного врядування для організацій громадянського суспільства на основі існуючих міжнародних практик.

Належне врядування та дотримання встановлених стандартів якості для ОГС є вже сталою практикою в європейських країнах і є ефективним інструментом сприяння інституційного розвитку ОГС. Впровадження цих стандартів необхідно для розбудови та захисту довіри й чесності з боку громадських організацій та їх мереж, зміцнення спроможності ГО встановлювати діалог та відносини з державним сектором, а також забезпечення фінансової стійкості ОГС.

Серед учасників заходу – представники органів влади та експерти громадянського суспільства, які займаються організаційним розвитком та формуванням внутрішньої політики організацій.

Організаторами виступили Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Офісом Президента України та Міністерством молоді та спорту України у рамках проекту «Зміцнення спроможності Уряду України та організацій громадянського суспільства ефективно співпрацювати».