Прес-центр23 березня 2018, 14:03

Представники Луганщини взяли участь у міжнародному фестивалі арт-терапії

У Києві відбувся ХХХ Міжнародний фестиваль арт-терапії «АРТ-ПРАКТИК», у якому взяли участь більше 500 учасників та 60 тренерів з України та інших країн світу (Іспанії, Білорусі, Туркменістану та ін.).

Нашу область представили фахівці Кремінської спеціальної школи-інтернату, Попаснянського районного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Лелека» та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

На учасників чекала насичена програма майстер-класів з ізотерапії, лялькотерапії, музичної терапії, казкотерапії, арт-коуч, маскотерапії та багато іншого.

«Це чудова нагода для фахівців з Луганщини отримати нові знання, побачити сучасні практики у арт-терапії. Ми мали змогу ознайомитися з новими техніками роботи з дітьми та батьками. Отриманні знання ми втілимо у життя, допомагаючи дітям з інвалідністю», – розповіла директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Організаторами заходу виступили ГО «Східноукраїнська асоціація арт-терапії» та Всеукраїнська тренінгова компанія «Основа». Участь фахівців з нашої області організовано Луганським обласним Центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.