Прес-центр3 травня 2017, 15:05

Представники Луганській облдержадміністрації взяли участь у міжнародній конференції з питань переселенців

У Києві відбулась міжнародна конференція за темою: «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: засади інтеграційної політики та регіонального реагування».

Організаторами виступили Рада Європи,  Міністерство соціальної політики України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Участь у заході взяли заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець, радник з питань ВПО Мінсоцполітики в Луганській області Дмитро Жерліцин та довгостроковий консультант Проекту Ради Європи в Луганській області Олексій Мурашкевич.

Під час конференції розглядались питання національної політики та позитивні міжнародні практики стосовно інтеграції та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб, основні виклики регіонального реагування на переміщення, у тому числі обмін досвідом щодо необхідності прийняття дієвих інтеграційних рішень, представлення моніторингу виконання національної та регіональних програм соціальної адаптації та інтеграції переселенців.

Олена Гарькавець виступила із презентацією Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

Дмитро Жерліцин ознайомив учасників заходу з моніторингом інтеграційних програм для ВПО в містах і районах Луганської області.

За підсумками обговорення надані пропозиції стосовно внесення змін до Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1094.