Прес-центр30 серпня 2019, 10:08

Представники медицини Луганщини отримали регіональні відзнаки «Ордена Святого Пантелеймона»

На початку серпня у Києві відбулися традиційні урочистості з нагоди відзначення найкращих українських та зарубіжних медиків.

Жителів Луганської області було визначено серед номінантів відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Переможцями регіонального відбору стали чотири представника медичної сфери.

Так, у номінації «Найкращий лікар» відзначено завідувача кафедри нейрохірургії, травматології та ортопедії з ЛФК Луганського державного медичного університету Сергія Усатова.

У номінації «Новатор охорони здоров’я» відзначено генерального директора КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» Романа Чередниченка.

Відзнаку у номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні  здоров’я» отримав перший проректор з науково-педагогічної роботи Луганського державного медичного університету Сергій Смірнов.

Переможцем у номінації «Взірець служіння суспільству» став декан фармацевтичного факультету Луганського державного медичного університету Олександр Гудзенко.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика й цілителя Пантелеймона.