Прес-центр1 листопада 2019, 16:11

Прем’єр-міністр перевірив стан готовності областей до опалювального сезону

Селекторну нараду з питань початку опалювального сезону 2019-2020 років та забезпечення його сталого проходження Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів сьогодні, 1 листопада.

У заході взяв участь голова Луганської голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Зокрема, Прем’єр-міністр повідомив, що стосовно початку опалювального сезону проблеми загалом відсутні, за виключенням окремих випадків у населених пунктах Львівської та Кіровоградської областей.

Кожна з цих ситуацій була розглянута високопосадовцями окремо. Напрацьовано низку рішень.

Він повідомив, що на вищому рівні зроблене все можливе для забезпечення населення України теплом.

«Ми сприяємо вирішенню проблем, що виникають, але відповідальність залишається за керівниками органів влади за місцях», - наголосив Олексій Гончарук.

Слід зазначити, що на Луганщині відповідно до прийнятих рішень органами місцевого самоврядування, у визначені ними терміни розпочався запуск котельного обладнання.

Усіма комунальними підприємствами централізованого теплопостачання укладені договори на поставку природного газу з НАК «Нафтогаз України». Номінації підтверджені по всіх із них.

Підприємствами паливно-енергетичного комплексу своєчасно виконуються графіки з підготовки до осінньо-зимового періоду та технічного підготовлені до забезпечення сталого електропостачання області.

Наразі у містах тривають роботи щодо забезпечення теплоносієм тих багатоквартирних будинків з централізованим опаленням та об’єктів соціальної сфери, які ще не підключені.