Прес-центр8 жовтня 2018, 15:10

Презентовано другу частину патріотичних коміксів «Пригоди Микитки»

Презентація видання відбулася у Новопскові під час першого фестивалю-конкурсу молодіжної культури «Дике поле-фест».

«14 жовтня ми відзначатимемо Великі свята – День захисника України, День Українського козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці – заступниці усіх наших воїнів. Аби ваші молодші брати та сестри з малечку розуміли, якою ціною дається сьогодні їх мирне життя, і започатковані патріотичні комікси «Пригоди Микитки», – відзначила Ольга Лішик, звертаючись до учасників фестивалю.

Нагадаємо, що на початку цього року, у День Соборності України, було презентовано першу частину видання.

Згодом комікси про сміливого Микитку отримали усі першачки Луганщини.

Продовження  цієї пригодницької історії про звитягу українських військових та маленького відчайдуха автори писали разом із учасниками дитячого дебатного клубу з Сєвєродонецька.

Разом із Микиткою подорослішали і його друзі-читачі. Тому до другого  випуску включені й важливі історичні факти, й невелика інструкція з мінної безпеки.

Вже невдовзі майже 7000 учнів середніх класів мають отримати цей комікс. А учасники фестивалю ознайомитись із ним першими.

«Маю надію, що ця книга навчить дітей правильно орієнтуватись у подіях, що відбуваються на нашій рідній землі, поважати українських воїнів, які, ризикуючи своїм життям, виборють нам свободу, та не втрачати присутності духу у будь-якій ситуації, як Микитка!» – наголосила Ольга Лішик.