Прес-центр4 листопада 2020, 13:11

Презентовано концепцію страхування сільськогосподарської продукції

На черговій відеоконференції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентовано концепцію страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Це захист майнових інтересів страхувальників для забезпечення стабільності виробництва у сільському господарстві.

За словами заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького, «Агрострахування-2021» передбачає страхування посівів озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою (озимої пшениці, жита, ячменю) на випадок її загибелі внаслідок настання страхових ризиків (окремих або їх комбінації).

Використання цього продукту дозволяє захистити від загибелі посіви по найбільш небезпечним зимовим ризикам.

Зазначено, що підтримка держави шляхом здешевлення страхових платежів (премій) за договорами страхування сільськогосподарських культур від ризиків загибелі стане мотивуючим фактором для участі аграрного бізнесу у цій програмі.

Зокрема, планується відшкодування частини страхового платежу до 80 %.

Наразі розроблено та здійснюється процедура погодження проєкту Закону України щодо правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

На нараді також розглянули проблемні питання, які виникають в роботі обласних комісій під час опрацювання пакетів документів для надання фінансової підтримки на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства.