Прес-центр23 квітня 2021, 13:04

Презентовано Портал спроможності громад

Відбулася презентація інформаційно-аналітичного порталу спроможності громад – стартового майданчика великої інформаційної бази, який дасть змогу аналізувати та оцінювати ситуацію в кожній громаді. Портал створений за підтримки партнера Мінрегіону - Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

«Портал допоможе органам влади та громадськості здійснювати моніторинг, аналіз та оцінку стану та результатів роботи кожної громади за допомогою визначених показників. Вчасний та ефективний моніторинг з боку Мінрегіону допоможе у розбудові та ефективній організації виконання визначених завдань громадами. Спільні цілеспрямовані дії сприятимуть покращенню інфраструктури в регіонах. Підтримка розвитку спроможних громад – є пріоритетом децентралізації», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Показники на порталі розбиті на три групи:

  • демографія,
  • інфраструктурний розвиток,
  • фінансове забезпечення.

«Розраховуємо, що набір даних дозволить нам вийти на інтегрований показник спроможності громад, який демонструватиме, на якому місці знаходиться та чи інша громада серед інших в країні», – зауважив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Презентація порталу відбулася за технічної підтримки швейцарсько-українського проєкту DESPRO.