Прес-центр13 листопада 2018, 13:11

Презентовано проект «SMART-регіон»

Презентація відбулась під час апаратній нараді облдержадміністрації.

Доповідачем виступив керівник проекту SMART-регіон «Агенція інноваційного, стійкого розвитку та ресурсоефективності» Євген Клеп.

Так, зазначено, що до проекту увійде понад 21 веб-сервісів. Це й інвестиційний портал, програма «Безпечне місто», бюджет участі, прозорий бюджет,  голосування та формування звітів щодо діяльності ради та депутатів, реєстр земель та об’єктів комунальної власності, електронна черга в дитячий садок, енергосервіс та багато іншого цікавого та інноваційного функціоналу.

Це дасть можливість підвищити комунікаційний зв’язок з громадами, обізнаність та зацікавленість громадян у роботі влади.

Розробкою веб-сервісів в Україні займається компанія «БІС-СОФТ». Вона має великий досвід у впровадженні більш, ніж 200 проектів спільно з органами місцевого самоврядування, державної влади, напрацювання у напрямку автоматизовано-інформаційних та аналітичних систем, інформаційно-комунікаційних технологій, візуалізації процесів тощо.

Крім того, компанія «БІС-СОФТ» співпрацює з міжнародними організаціями: UNDP Ukraine (ПРООН), Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit / GIZ, з якими створено низку проектів у сфері автоматизації та інформатизації центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також впроваджено системи енергоменеджменту та енергомоніторингу, проведено навчання фахівців, надано необхідну технічну та іншу документацію для декількох сотень об`єктів бюджетної та державної форми власності.

Сервіси кампанії працюють в кожній області України: обласних радах, обласних та районних державних адміністраціях, центральних органах виконавчої влади, 103-х великих та малих містах України, об'єднаних територіальних громадах, промислових підприємствах, тепло-, водопостачальних підприємствах, бізнесі, більше, ніж на 10000 окремих об'єктах.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, якій провів апаратну нараду, запропонував створити робочу групу та вивчити цей проект та його доцільність для області.