Прес-центр3 жовтня 2018, 17:10

Презентували книгу пам’яті загиблих військових на Сході України

У Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулося відкриття тематичної виставки «Блокпост пам’яті», під час якої презентували видання «Книга пам’яті», присвячене полеглим військовослужбовцям Збройних Сил України.

Книгу отримали родини загиблих, які проживають в нашій області.

Звертаючись до них, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала кожного за те, що вони виховали героїв, пам'ять про подвиг яких назавжди залишиться у наших серцях, а їх імена – на сторінках історії України.

«Проект, який презентували на Луганщині, покликаний зібрати якомога більше інформації про загиблих героїв з усіх областей України», – зауважила вона.

До речі, одночасно організатори представили й електронний варіант книги, який, на жаль, поповнюється новими прізвищами майже щодня.

Її повна назва «Книга пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України (Книга ІІ: Запорізька область, Івано-Франківська область, м. Київ, Київська область, Кіровоградська область, Автономна Республіка Крим, Луганська область, Львівська область)».

Першу частину книги презентували ще у 2016 році. Другу – наприкінці минулого.

Ольга Лішик також нагадала, що нещодавно Державним архівом Луганської області розпочата робота зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників та свідків подій на Сході України.