Прес-центр1 червня 2017, 18:06

Презентували книгу «Реформація. Успіх Європи і шанс для України»

В Україні 1 червня презентували книгу «Реформація. Успіх Європи і шанс для України». Це — колективне наукове дослідження вчених із п’яти країн світу, у якому вони спробували проаналізувати, чи існує причинно-наслідковий зв’язок між Реформацією і подальшим економічним і науковим розвитком країн Європи. Книга присвячена 500-річчю Реформації.

«Ідея написати таку книжку виникла у нас, молодих науковців, ще рік тому, коли ми почали обговорювати із нашими державними діячами, чому одні країни процвітають, а інші — занепадають, у чому секрет, і які механізми лежали в основі розвитку Європи… Це була дуже цікава робота, і багато науковців кажуть, що це чи не перше в Україні ґрунтовне дослідження про Реформацію», — розповіла Ольга Романенко, лауреат Премії Президента України для молодих вчених 2015 року, під час презентації видання в Українському кризовому медіа-центрі.

Економісти погоджуються з тим, що між Реформацією і економічним зростанням справді є дуже сильний взаємозв’язок, зазначив Вернон Ломакс Сміт, американський економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки 2002 року.

Перший тираж книги — 5 тисяч екземплярів у двох варіантах — твердій та м’якій обкладинці та з різним дизайном, проте зміст ідентичний. «Тисячу екземплярів цієї книги передадуть у публічні бібліотеки, тисячу екземплярів, сподіваюся, передадуть на американський і канадський ринок», — зазначив Ігор Степурін, видавець видавництва «Самміт-Книга». У майбутньому книгу планують видати також у перекладі англійською та німецькою мовами.