Прес-центр7 вересня 2016, 11:09

Президент наголошує на важливості збереження санкцій проти агресора та зміцненні міжнародної коаліції на підтримку України

Президент Петро Порошенко назвав головним завданням для українських дипломатів сприяння зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України та наголосив на важливості запобігти зняттю санкцій проти агресора. 

«Головне — сприяти зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України та запобігти зняттю санкцій з РФ до моменту повного відновлення територіальної цілісності України», — сказав Глава держави під час виступу у Верховній Раді.

Президент також підкреслив важливість роботи дипломатів щодо сприяння зміцненню обороноздатності України шляхом активізації військово-технічного та оборонного співробітництва, передачі військових технологій та надання Україні летальних видів зброї у випадку можливого повномасштабного вторгнення з боку Росії. Глава держави не виключив подібного сценарію та наголосив на необхідності «бути готовим в будь-який час».

Глава держави також нагадав, що поставив дипломатам завдання активніше залучати міжнародних партнерів до звільнення українських політичних в’язнів, що утримуються в Росії та в анексованому нею українському Криму, заручників в окупованій частині Донбасу.

Петро Порошенко висловив впевненість, що попри застосування Росією в країнах ЄС невійськових методів гібридної війни - коли «Кремль не приховує, що використовує європейські демократичні цінності Заходу для його ж руйнування» — стратегічно Європа подолає всі виклики. При цьому Президент закликав усіх бути свідомими того, якою мірою ускладнюються завдання для нашої української дипломатії, «наскільки в несприятливих умовах вона повинна забезпечувати єдину європейську позицію щодо санкцій та інших форм тиску на Російську Федерацію».

 

http://www.president.gov.ua/news/prezident-nagoloshuye-na-vazhlivosti-zb...