Прес-центр6 травня 2019, 20:05

Президент призначив Олександра Сирського на посаду Командувача об’єднаних сил

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області оголосив про призначення на посаду Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

У заході взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, голова Донецької обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, начальник Генерального штабу ЗСУ – Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, Міністр оборони України Степан Полторак, секретар РНБО Олександр Турчинов, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Петро Порошенко висловив переконання, що особовий склад під керівництвом Сергія Наєва успішно виконав поставлені ним як Президентом завдання.

Президент повідомив, що рішення про проведення ротації керівництва ООС було ухвалено за пропозицією Міністра оборони Степана Полторака та Начальника генерального штабу Збройних Сил, Головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка. 

За словами Петра Порошенка, Олександр Сирський успішно пройшов усі командні посади: від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу – посади, яку він займав до призначення. Новий Командувач ООС брав активну участь в антитерористичній операції, в складних умовах 2014-2015 року спочатку був начальником штабу, пізніше очолював антитерористичну операцію, забезпечив ефективні дії по організації оборони й відсічі наступу російських військ.

«Я твердо переконаний, що його рівень підготовки дозволить успішно виконати поставлені завдання і керівництво силами й засобами Збройних Сил, рівно як і інших військових формувань та правоохоронних органів, які знаходяться в зоні Операції об’єднаних сил», – підкреслив Верховний Головнокомандувач.

Президент привітав Олександра Сирського з почесною та відповідальною посадою.

«Наша спільна робота з генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим була дуже злагодженою. Переконаний, що і надалі співпраця Луганської військово-цивільної адміністрації з командуванням ООС буде плідною», – прокоментував призначення Сергій Філь.