Прес-центр6 грудня 2018, 11:12

Президент разом з дружиною вшанували пам’ять загиблих українських воїнів

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко у День Збройних Сил України взяли участь в урочистому ритуалі на вшанування пам’яті загиблих українських воїнів в Залі пам’яті на території Міністерства оборони України.

В цей день 6 грудня загинули солдат Юрій Марценюк та старший прапорщик Анатолій Дегтяр.

Глава держави з дружиною поклали букети квітів біля Пам’ятного дзвону та вшанували пам’ять загиблих воїнів. До Пам’ятного дзвону та Стелли, у якій вмонтовано осколки снарядів, також було встановлено кошик квітів від Президента України.

Військовослужбовець загону Почесної варти зробив два удари в Поминальний дзвін. В Залі пам’яті у Книзі пам’яті також було перегорнуто сторінку на дату 6 грудня, де вказані імена загиблих у цей день військовослужбовців ЗСУ.

В Залі пам’яті Глава держави з дружиною також поклали букети квітів перед Книгою пам’яті. Разом з ними квіти поклала дружина  одного із загиблих в цей день героїв Ніна Марценюк.

Президентське подружжя також взяло участь у молитовному заході за упокій загиблих українських воїнів. Службу відправив військовий капелан отець Тарас Мельник.

Зала пам’яті – це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті вміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992 – 2018 років. Також в Залі пам’яті розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих.