Прес-центр21 червня 2017, 14:06

Президент Трамп може допомогти принести мир в Україну - Президент Порошенко

В інтерв’ю американському телеканалу Fox News Президент Порошенко розповів про переговори з Президентом США Дональдом Трампом.

«Сьогодні дуже унікальний день в українсько-американських відносинах. Це була моя перша зустріч з  Президентом США. І я побачив справжнього лідера», - сказав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що українська делегація отримала переконливе підтвердження того, що Сполучені Штати підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, нашу боротьбу за свободу і демократію.

«Ми задоволені всеохоплюючою підтримкою з боку США, яку продемонстрували Президент Трамп і віце-президент Пенс», - підкреслив Президент України.

Петро Порошенко повідомив, що під час переговорів обговорювались два блоки питань. Перше питання стосувалось мирного врегулювання. Він нагадав події трирічної давнини, коли ним був запропонований мирний план по урегулюванні ситуації на Донбасі, який пізніше став основою Мінських домовленостей.

«Я абсолютно впевнений, що Президент Трамп як справжній харизматичний лідер може допомогти принести мир на нашу землю», - сказав Петро Порошенко та наголосив, що він у цьому твердо переконаний.

Президент також наголосив, що другою важливою частиною у відносинах двох країн є історія успіху реформ в Україні. «І тут ми говоримо про ефективну взаємодію у впровадженні реформ в економічній сфері – від поставок вугілля з Пенсильванії українським електростанціям до зрідженого газу з Луізіани до української газотранспортної системи та співпраці в сфері атомної енергетики», - сказав Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-tramp-mozhe-dopomogti-prinest...