Прес-центр20 червня 2017, 09:06

Президент у США: Важливо, що зустріч українського Президента в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки проведе ряд зустрічей та переговорів. «Подивіться яку потужну і фантастичну підтримку ми зараз маємо у Сполучених Штатах. Я прибув сьогодні з першим візитом після президентських виборів (виборів Президента США - Ред.). І ми маємо фантастичну програму», - зазначив Глава держави під час зустрічі з українською громадою.

«Дуже важливо, що моя зустріч, як українського Президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна», - зауважив Петро Порошенко та додав, що це необхідно для того, щоб «всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість».

Президент зауважив, що Україна має дуже міцну двопартійну підтримку у Конгресі США.

Петро Порошенко зазначив, що чудовим подарунком стало і рішення Сенату США про запровадження нових санкцій проти Росії. Він підкреслив, що санкції - це цивілізований механізм примусити агресора забратись з України, вивести війська та техніку.

Глава Української держави також наголосив, що під час робочого візиту запланована дуже велика кількість зустрічей. «Будуть зустрічі в Білому дому, будуть зустрічі у Державному департаменті. Будуть зустрічі в Міністерстві оборони, в Міністерстві торгівлі, в Міністерстві енергетики», - повідомив він. 

«Ніколи такого потужного візиту не було. І саме для того, щоб ми мали можливість переговорити і щодо нашої співпраці у безпековій, політичній і економічній  сферах», - наголосив Президент.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-u-ssha-vazhlivo-sho-zustrich-...