Прес-центр14 вересня 2018, 17:09

Президент України Петро Порошенко виступив на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES)

Президент скористався найбільшою на Сході Європи платформою публічної дипломатії, щоби заявити, що Україна назавжди прощається з Росією. На форумі YES, який три дні триватиме в Києві, бізнесмени, політики і представники влади з різних куточків світу говорили про долю України і Європи в цілому.

Україна обов’язково буде в НАТО і скине один за одним ланцюги імперії, які створювали з неї колонію. Виступаючи на конференції YES Президент підкреслив – європрагнення України найближчим часом будуть закріплені в Конституції.

Сьогодні в Києві зібралося багато друзів України - політики і бізнесмени з різних куточків світу. Усі вони протягом трьох днів обговорюватимуть стратегії розвитку країни, а разом з нею - і усієї Європи.

Одна з опор держави – українська розвідка. Президент наголосив – завдяки ній Україна змогла розкрити плани Кремля. За інформацією глави держави, до 20го року Росія прагне створити цілком контрольовані проросійські блоки не лише в Верховній Раді, а й навіть в місцевих органах влади.

Вільна Україна надзвичайно важлива для всієї Європи, підкреслив Президент.

Президент попросив всіх бути оптимістами, працювати на благо України і сподіватися, що наступний форум YES відбудеться, як і до війни, у звільненій від окупантів українській Ялті.