Прес-центр21 квітня 2020, 09:04

Президент України призначив стипендії двом спортсменам та трьом тренерам Луганщини

Указ про призначення стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів опубліковано на офіційному сайті Глави держави.

Так, від Луганської області до переліку стипендіатів за досягнення у 2019 році увійшли два спортсмени та три тренери.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 9 прожиткових мінімумів для працездатних осіб отримуватиме Олексій Середа – чемпіон Європи 2019 року зі стрибків у воду. Також стипендію у розмірі 4,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб отримуватиме тренер Олексія – Тетяна Погребна.

Стипендію в розмірі 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб призначено Анні Письменській – бронзовій призерці чемпіонату Європи 2019 року зі стрибків у воду. Тамарі Токмачовій – тренеру Анни, головному тренеру штатної команди національної збірної команди України зі стрибків у воду стипендія виплачуватиметься у розмірі 3,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Старшому тренеру штатної команди національної збірної команди України зі стрибків у воду Іллі Целютіну призначено стипендію у розмірі 4,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (він підготував чемпіонку Європи 2019 року зі стрибків у воду, луганчанку Софію Лискун).

Вітаємо!