Прес-центр17 липня 2018, 09:07

Президент: Зростання ВВП та бюджетних надходжень – це критерій ефективності антикорупційної боротьби

Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» особливо відзначив, що українські реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку на самітах ЕС та НАТО, в тому числі і Закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду.

Глава держави підкреслив, що робитиме все для того, щоб антикорупційні законодавчі норми стали незворотними.

«На моє глибоке переконання антикорупційні реформи мають стати незворотними. Антикорупційні інституції є вже незалежними. В тому числі і незалежними від Президента», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, ці інституції мають діяти ефективно разом з антикорупційним судом. «Але і всі суди в Україні мають також бути антикорупційними. Не лише один, а всі», – додав він.

Глава держави зазначив, що в цьому питанні нам потрібне єднання: «Мені потрібна для цього ваша допомога і ми повинні рішуче боротись для того, щоб імплементувати це в життя».

«Я абсолютно переконаний, що коли ВВП держави зростає на 3%, а бюджетні надходження зростають на 40% – це є критерій ефективності антикорупційної боротьби. Гроші заходять до державного бюджету, працюють на державу, працюють на підвищення мінімальної зарплати, на підвищення пенсій, працюють на оборону, працюють на місцеве самоврядування», – зазначив Глава держави.

Президент нагадав, що на Саміті Україна – Європейський Союз реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку, в тому числі і Закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду. «Окремо було наголошено, що українські реформи, в тому числі і у боротьбі з корупцією принесли багатомільярдні надходження до державного бюджету, виведення коштів із корупційних оборудок, з тіні. Це стосується енергетичної сфери, державних закупівель, сфери компенсації податку на додану вартість. Це стосується загалом економічної сфери. Це стосується децентралізації і багато чого іншого», – підкреслив він.

За його словами, була проведена відповідна оцінка з боку Європейського Союзу і в документах  констатувалося, що на сьогоднішній день було б добре якби плани Президента щодо імплементації рішення і створення антикорупційного суду виконали до кінця року. Петро Порошенко нагадав, що заявив про це одразу ж після прийняття Закону.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-zrostannya-vvp-ta-byudzhetnih...