Прес-центр15 березня 2023, 10:03

При оформленні ID-карти та закордонного паспорта можна буде також оформити закордонний паспорт для дитини

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проект щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон.

Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Державна міграційна служба розширює цей експериментальний проект: крім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта батькам в Україні будуть одночасно оформлювати закордонні паспорти також їхнім дітям до 14 років.

Такі зміни були ухвалені 7 березня на засіданні Кабінету Міністрів України. Вони набувають чинності через 35 днів з дня опублікування.

За одне відвідування один із батьків зможе одночасно оформити не тільки ID-картку та/або закордонний паспорт для себе, а й закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.

Звернутися за такою послугою для дитини може один з батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників або інших законних представників дитини. Їм потрібно подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП.

Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів є обов’язковою.

Розширення цього експериментального проекту значно спростить процедуру і скоротить час на оформлення паспортних документів.