Прес-центр1 вересня 2019, 08:09

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з нагоди початку нового навчального року

Дорогі учні, студенти, вчителі, батьки, професори і доценти, викладачі університетів області! Сердечно вітаю Вас з початком нового навчального року і з Днем знань!

Початок осені завжди асоціюється у нас зі святом знань, яке, справді, є всенародним.

Кожен з нас 1 вересня згадує свою першу вчительку, рідну школу, несміливі  кроки у безмежний світ знань.

У цей день першокласники потрапляють у дивовижну країну знань, де проросте зерно патріотизму, мудрості та любові до України!

1 вересня завжди виняткове та хвилююче, адже саме з нього стартує незнайомий, захопливий і, водночас, важкий шлях до пізнання, до нових вершин, до самостійного життя.

Діти, які прийшли в школу сьогодні, – повинні закінчити її в мирній, цвітучій, заможній Україні!

Сучасні вчителі є спадкоємцями славних традицій українських педагогів минулого. Видатний український письменник і культурний діяч Борис Грінченко, чия учительська діяльність міцно пов’язана з Луганщиною, вважав, що від особистості вчителя залежить все навчання і виховання. Він хотів бачити учителя високоосвіченою, високоморальною особою, яка досконало знає свою справу, сумлінно виконує вчительський обов’язок, є справедливою, послідовною і цілеспрямованою у своїх діях.

Захоплююсь самовідданою та жертовною працею тисяч учителів, викладачів вищої школи Луганщини, які творчо продовжують традиції у ХХІ столітті! Хай робота завжди приносить лише позитивні емоції, відчуття повної самореалізації та дарує необмежені можливості для саморозвитку. Міцного здоров’я, вдячних учнів і творчої наснаги!

Усім вам, дорогі друзі, натхнення, злагоди, мирного неба над головою!

Зі святом!

 

З повагою

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації               Віталій Комарницький