Прес-центр22 cічня 2020, 08:01

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Соборності України

Шановні жителі Луганської області!

Вітаю з визначним державним святом – Днем Соборності України!

22 січня 1919 року назавжди увійшло до історії нашої країни як символ давнього прагнення українського народу до возз’єднання у межах усіх українських земель, неподільності української держави і втілення у життя мрії про її незалежність.

Соборність – це не лише об’єднана територія, а і духовна та ціннісна єдність, яка уособлює велику родину всього українського народу.

І нам не слід озиратись у минуле, ми маємо впевнено рухатись вперед, до миру на нашій землі. Від кожного з нас залежить, як швидко він настане та яким він буде. Наблизити його можна тільки через діалог, у тому числі, – людей по обидва боки лінії розмежування.

Настав час шукати точки дотику! Луганщина була і залишається єдиною родиною для 120 національностей. Нас пов’язують родинні, дружні та професійні зв'язки. Тож ми маємо бути завжди разом!

У День Соборності України варто згадати всіх тих, хто єднав нашу країну понад століття тому та тих, хто зараз береже кордон нашої незалежної держави.

Бажаю вам тепла, затишку, родинного добробуту та мирного неба над головою.

Слава Україні!