Прес-центр31 травня 2020, 09:05

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем хіміка

Шановні працівники підприємств хімічної промисловості Луганщини!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Днем хіміка!

Відомий факт, що однією з провідних базових галузей промисловості як всієї країни, так і нашої області, є хімічна.

Хімічні підприємства Луганщини завжди були лідерами за обсягами виробництва, експорту продукції та рівнем технологічного розвитку. Однак, на жаль, з початку військової агресії проти нашої країни вони зазнали значних втрат.

Влада на рівні держави та області розуміє, що ця галузь – важлива складова національної безпеки країни та добробуту громадян, тому її розвитку приділяє особливу увагу.

Приємно відзначити, що за підтримки обласної влади ПрАТ «Сєвєродонецьке об`єднання «Азот» відновило повний технологічний цикл. Рік тому підприємство частково запустило випуск мінеральних добрив. Розпочато виробництво продукції на новій установці з отримання рідких добрив, виробництво аміаку з природного газу, а вже з аміаку – інших видів добрив.

Дякую усім працівникам рубіжанського ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря» за те, що ви в ці непрості часи, долаючи труднощі й негаразди, докладаєте чимало зусиль для збереження та розвитку флагмана промисловості регіону.

Також упевнений, що після повноцінного запуску роботи Кремінської електропідстанції, відродження промислового потенціалу області набере стрімких обертів.

Нові економічні відносини з Європейським Союзом відкривають для хімічної промисловості України перспективні можливості. Це дасть поштовх для впровадження прогресивних технологій, сучасного підходу для реформування галузі, вдалого пошуку нових ринків збуту.

Висловлюю вам вдячність за невтомну й самовіддану працю на благо України та нашої рідної Луганщини!

Бажаю вам родинної злагоди, добробуту, упевненості у завтрашньому дні та миру!

Бути добру!

З повагою

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                              Сергій ГАЙДАЙ