Прес-центр22 cічня 2021, 08:01

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Соборності України

Сьогодні ми святкуємо День Соборності України. 22-го січня 1919-го року поєднувальний договір – «Акт злуки» між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою був урочисто проголошений на Софійській площі в Києві. Через більш ніж сто років ми чітко розуміємо головні уроки тих подій: усвідомлюємо, що перемогу можна здобути лише в єдності, пам'ятаємо, що немає ніяких окремих Східної та Західної України, а тільки єдина держава, і головне, розуміємо, ми – єдиний народ.

Ми – українці, і тільки від нас залежить успіх у побудові державі! Наша сьогоднішня спільна мета – згуртуватись і розвивати демократичну та міцну Україну на дотриманні принципів незалежності та усвідомленні власної відповідальності кожного за майбутнє усього народу. Маємо бути гідними та впевненими: поєднавши зусилля, ми мусимо виправдати сподівання героїчних синів та доньок України.

Соборність – це не тільки територія, це спільні ідеали, духовна єдність, цінності та прагнення. День Соборності завжди буде міцним підґрунтям впевненості у нашому спільному, а відтак – кращому майбутті.

Саме сьогодні маємо ще раз задуматися над там, що немає ніякої різниці, де ми народились та живемо – у Чернівцях, Києві чи Харкові, на Галичині чи на Донбасі, – ми є українцями. Любов до країни, до своїх земляків має бути сильнішою за будь-яку політику. Сьогодні ми дякуємо усім, хто єднав країну сто років тому, та низько вклоняємося героям, які боронять та захищають Україну сьогодні.

Тож прийміть найкращі привітання з нагоди Дня Соборності України! Хай розум та любов до української землі єднають нас для здійснення мети – процвітання мирної, міцної та щасливої країни.

Зі Святом! Слава Україні!

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Сергій Гайдай