Прес-центр6 червня 2021, 10:06

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня журналіста

Шановні друзі!

 

Прийміть найщиріші вітання із професійним святом – Днем журналіста!

Переконаний, що журналіст – це насамперед не просто професія, а людина, яка має поклик до пошуку об’єктивної картини світу та відповідальна за її поширення.

Свобода слова стала значним надбанням сучасної України, зараз людина зі смартфоном та доступом до інтернету може писати історію. Втім зворотною стороною медалі є висока загроза розповсюдження ворожої або компрометуючої інформації. В таких умовах нашим працівникам масової інформації доводиться неодноразово та ретельно перевіряти інформацію, а сумлінність і добросовісність – стають найефективнішою зброєю журналіста.

Інформаційна війна проти України вже точиться не один рік і саме від вас залежить перемога у ній.

Я вважаю, що ви, журналісти Луганщини – найвідчайдушніші серед колег з усієї України. Адже після ворожого обстрілу, у розпал масштабних лісових пожеж, у приймальних відділеннях хворих на COVID-19, – ви завжди на вістрі. Ваша інформація завжди має присмак небезпеки, авантюризму та невгамовної жаги до об’єктивності.

Світ змінюється, вдосконалюються засоби передачі інформації, на зміну друкованим ЗМІ приходять електронні, проте вимоги  суспільства до інформації залишаються незмінними. Тактовність, принциповість, високі аналітичні та журналістські стандарти – це ті якості, які завжди відрізняють професіонала-медійника.

Тож сьогодні я хотів би висловити слова щирої поваги та вдячності за вашу працю. Бажаю вам нескінченного натхнення, творчого пошуку у роботі та професійного чуття.  

 

 

 

З повагою

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                  Сергій ГАЙДАЙ