Прес-центр22 cічня 2022, 08:01

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая із Днем Соборності України

Шановні земляки! Дорогі жителі Луганської області!

Сердечно вітаю вас із визначним державотворчим святом – Днем Соборності України!

Саме в цей день, 103 роки тому, відбулася головна подія в історії сучасної України – проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР. У надважкий для нашої нації час, коли війська різних окупаційних сил пазурами рвали нашу землю та поневолювали наш народ, українці об`єднались назавжди.

Акт злуки – це свідчення консолідації українців перед обличчям ворога. Нація не раз доводила свою єдність у надважких та доленосних подіях минулого й сьогодення. У 2014 році український народ постав на історичному роздоріжжі – об’єднатися або втратити свою державність. Зараз ми можемо із впевненістю сказати, що ми відкинули всі протиріччя і відмінності, щоби зберегти свій суверенітет.

Нещодавно з боку Москви пролунала псевдоісторична заява, буцімто Україна завдячує своїм існуванням радянській окупаційній владі. Це є ще однією ганебною спробою знецінити нашу понад тисячолітню історію державотворення та українську національну ідентичність.

Переконаний, що Україна та її народ завдячують своїм існуванням тільки власним стійкості, відвазі та працелюбству. Лише від нас залежить сьогодення та майбутнє нашої держави. Імперії мають властивість руйнуватися, доказом цього твердження є відновлення нашої незалежності та відбудова державних інституцій. Настане день, коли Україна поверне контроль над своїми територіями на тимчасово окупованих частинах Луганщини, Донеччини та у Криму.

Бажаю жителям області стійкості духу, віри у майбутнє, а також пам’ятати, що наша сила – у єдності.

Слава Україні!

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                 Сергій ГАЙДАЙ